Home

Achtergrond 191 x bekeken 15 reacties

'Milieu remt melkveesector'

De verwachte groei van de Nederlandse melkveehouderij zal het meest worden belemmerd door milieuproblemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kiviet

  de meeste sectoren worden toch geremd door het milieu, de melkveehouderij komt er bij de kippen en varkenssector nog goed vanaf.

 • no-profile-image

  Jan

  Er zijn op dit moment minder melkkoeien in Nederland dan voor de 2de wereldoorlog. Het milieuprobleem zit vooral tussen de oren bij de wetenschappers van de Volkert van der G. universiteit in Wageningen.

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  ik heb nog nooit zo een waardeloos advies gezien. de leden van deze stuurgroep zijn dom als bonen stro of het zijn harlekijnen van een of ander gehiem armoed zaaiers genootschap

 • no-profile-image

  schreuder

  Waarom wordt er niet gesproken over de milieu uitstoot per kg. geproduceerd product (melk/vlees) ?
  Is niet juist dát bij uitstek hetgeen waarbij zowel het belang van de veehouder alsook het milieu elkaar niet bijten ?
  Veel nagepraat en weinig visie !

 • no-profile-image

  g. den besten

  Wanner wordt er eens gekeken naar de milieu uitstoot van de mest van de mens zelf? En hoe zit het met de mileuverontreiniging van rioleringen in de stad, is dat wel in orde?

 • no-profile-image

  Kubelink

  'Milieu remt melkveesector'
  Hoezo stemmingmakerij. Aan alle problemen met verdroging, vermesting, ecologische achteruitgang en weet ik al meer, kan zelfs de grootste leek nog zien wie nou wie eigenlijk remt. Dat de milieu wet- en regelgeving steeds strenger wordt is een direct gevolg van de steeds hogere milieueisen die de samenleving stelt en in Brussel neerlegt.
  De kop zou daarom beter zijn:
  'Burger remt melkveesector'

 • no-profile-image

  Marcel

  Juist Jan, dat is het verschil met de varkens en kippen, die zijn er heel veel meer gekomen de laatste 50 jaar ( helemaal niet verkeerd) maar het aantal koeien is uiteindelijk verminderd de laatste 50 jaar! Tevens zijn de kosten van mestafzet zijn voor de melkvee houders hoger per kg fosfaat dan voor de varkens en kippen houders! Maar ook hier blijkt dat melkvee in de wei mineraaltechnisch slechter is voor het milieu dan volledig opstallen.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  Het milieuprobleem zit vooral tussen de oren bij de wetenschappers van de Volkert van der G. universiteit in Wageningen.

  ik vind dit zeer kort door de bocht

  dat kan ik dan ook : pak de auto aan en ga fietsen

 • no-profile-image

  Meindert Nieuweboer

  De Nederlandse landbouwen veehouderij in het bijzonder is over spoeld met milieu wet en regelgeving die niet is gebaserd op feiten maar op fictie.Op de milieu conferentie in ,92in Rio de J.waar oud minister J Pronk de voorzitter was is afgesproken dat er wet en regelgevng moest komen op basis van het zgn. voorzorg principe.Er is een NH3 probleem gecreeerd en daarom moet de mest in de bodem worden geinjecteerd.
  Hierdoor wordt de bodem zuurstofloos emt alle nadelige gevolgen van dien.
  Wouter van der Weijden trok het land ddor om boeren het probleem aan te pratenen het injecteren te promoten nu deze wet cotraproductief werkt hoor je hem niet.

 • no-profile-image

  robbert

  Dat eindelijk de melkveehouderij ook eens geviseerd word is niet meer dan rechtvaardig. altijd is de zwarte piet doorgeschoven naar de varkens en kippen houderij. De melkveehouderij is er altijd goed ingeslaagd de kosten van de mestverwerking op deze sektoren af te wenden. Eindelijk heeft men nu ingezien dat,naar milieuproblemen, de melkveehouderij niet te onderschatten valt .

 • no-profile-image

  durk boschma

  Is net op de tv geweest dat Al Gore de grootste oplichter van de 21e eeuw is, en iedereen loopt gewoon door , achter het papegaaiencircuit van de milieubeweging...

 • no-profile-image

  h.bartlema

  Forse investeringen ? Als we nu eens begonnen met goed afgestelde en goed onderhouden kunstmeststrooiers ? De helft deugt niet.

 • no-profile-image

  janssen

  Waarom stimuleren ze dan niet om de natuurlijke mest te gebruiken inplaats van het vatstellen van een maximale gift voor mest en voor kunstmest mag je het zak naast zak leggen en daar wordt niks over gezegd. Maar ja daar heeft de regering ook zijn winst uit, denk aan btw enz enz.

 • no-profile-image

  Jan

  De overheid maakt de bevolking angstig met slecht onderbouwde onderzoeken(uitgevoerd door de Volkert v.d. G. universiteit in Wageningen) . Er wordt een groep aangewezen die schuldig is aan dit onheil (de boer). De kiem is gelegd voor een geraffineerde eliminatie van de landbouwsector. Ik hoop dat er wetenschappers op willen staan die de uitkomsten van die onderzoeken eens kritisch willen analyseren. Je hoort bijvoorbeeld ook niets meer over het gat in de ozonlaag.

 • no-profile-image

  robbert

  het aantal koeien kan best minder zijn maar ze produceren nu wel 3x meer mest door de hoge melkgifte

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.