Home

Achtergrond 239 x bekeken 4 reacties

'Meer aandacht nodig voor duurzaam werkende boeren'

In het nieuwe Europese landbouwbeleid moet meer aandacht komen voor duurzaam ondernemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jjmoes

  De vacantieganger in Frankrijk is tevree
  met het landschap, daar bemoeit alleen de boer zich mee
  Geef de boer de vrije hand
  en U krijgt het mooiste land
  en brengt ook nog vermaak op tv.

 • no-profile-image

  B H Bulten

  Vooral een reele vergoeding. Ik denk dat
  dat het heikele punt is, iedereen wil er zich met bemoeien, maar de boer moet"het holt schoeren" anders gezegd
  het gelag betalen. Zorg eerst voor de benodigde euro's en hij doet bijna alles wat je van hem vraagt.

 • no-profile-image

  freek

  Kijk, in principe is de huidige hectaretoeslag al een compensatie voor de extra eisen die er aan de Europese boeren worden gesteld. Nederland heeft het echter nog steeds gekoppelt aan de produktie, alleen uit het verleden. Er wordt veel gepraat over een flat rate. Dat zou de oplossing zijn maar hij moet dan niet helemaal "flat" zijn. De helft van de totale Nederlandse steun gedeeld door de hectares als basisbedrag en de rest kan dan al naar gelang de landbouwkundige handicaps verdeeld worden. De Flevopolder met zijn mooie percelen heeft dan wat minder nodig als de Achterhoek met kleine puntjes met een boom in't midden.
  Verder kan de natuurvergoeding gebaseerd worden op de werkelijke kosten. Nederland heeft er helaas voor gekozen dit te relateren aan de opbrengstderving. Met het huidige over aanbod aan ruwvoer wordt de vergoeding dan een fooi die niet in relatie staat tot het eigenlijke werk en kosten om natuur bij te houden.
  Laten we dus hopen dat we nu een minister hebben met "ballen", die het eens goed aanpakt en gefaseerd zowel de hectarestuen als de natuurvergoedingen ombouwd. Ze heeft nog ongeveer 11 maal 100 dagen om dat te realiseren.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  we hebben onze wereld te leen aan ons nageslacht

  all over the world

Of registreer je om te kunnen reageren.