Home

Achtergrond 289 x bekeken 19 reacties

Jagers mishandelen Statenlid Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren Statenlid Peter van Poelgeest is gisteravond mishandeld door twee jagers uit Oostzaan in Westbeemster.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H.J.Wubs

  Dit is koren op de molen van de Dieren partij mensen. Ze zoeken de confrontatie. met dit als resultaat.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Als iemand gewoon een paar fotootjes maakt is er toch niets aan de hand...tenzij natuurlijk als je als jager wat te verbergen hebt, of dat je het niet zo nauw neemt met de spelregels.
  Mensen die roepen dat er maar wat harder geslagen moet worden zijn pas echte lafbekken. Van achter je computertje mensen aanmoedigen om nog meer geweld te gebruiken tegen mensen die ook wel erg 'zwaarbewapend' zijn met zo'n fototoestelletje. Stoer hoor!
  Da's al bijna net zo stoer als die jagers bij mij in de regio. Ik ben er zowat elk jaar wel een keer getuige van dat ze hun eigen uitgezette handtamme fazanten afschieten van maar een paar meter afstand. Dat tijdverdrijf noemen ze dan ook nog 'natuurbeheer'. Niemand die er hier nog iets van durft te zeggen. Doe je dat wel dan worden jij en je familie bedreigd (echt gebeurd). Zonder overdrijven, Echte Maffia!
  Trouwens, iedereen die beweert dat de natuur een zooitje wordt wanneer de mens niet ingrijpt is dringend toe aan een cursus populatie-ecologie. En da's geen jachtcursus.
  In de natuur bestaan termen als zooitje, slordig, netjes, goed of slecht niet. Dat zijn menselijke termen.

  Het zegt eigenlijk genoeg: 'mensdom' en 'dierenrijk'?

 • no-profile-image

  Daan

  Wijze woorden, Kubelink! Jagers presteren het zelfs om het roofdieren kwalijk te nemen dat zij op prooidieren jagen. Ze willen namelijk zelf die roofdieren én die prooidieren afschieten. En dat allemaal onder het mom van populatiebeheer. Ja ja.... Mensen die dieren doden voor hun plezier mankeren echt iets, hoor.

 • no-profile-image

  Meindertsma

  als er geen jagers waren was er helemaal geen vogel meer te bekennen in het land, dus gebruik je verstand en noem het geen lustmoordenaars.
  Van Poelgeest is hoogstwaarschijnlijk ook weer zo'n man die niets beters heeft te doen dan zielige filmpjes maken.
  ik had hem ook hardhandig verwijderd uit m'n land!!!

 • no-profile-image

  Jac

  niet goed wat deze jagers met poelgeest gedaan hebben, klaar. Kan me het alleen erg goed voorstellen, als ik iedere keer dat ik dacht dat ze iemand van die nietsweters die denken alles te weten zou willen opknopen, zouden er niet veel meer rondlopen. Maar ja dit doe je natuurlijk niet! het blijven ook mensen hoe dom ook.
  Ben zelf geen jager maar ben blij dat ze er zijn, ben alleen bang dat er in de toekomst geen meer overblijven, zie namelijk weinig jongeren die er aan beginnen. Jagers doen meer dan alleen maar afknallen van diertjes, en ze hoeven geen agressie af te reageren zoals hier gesuggereerd wordt. Er zijn geen mensen die meer weten en aanvoelen van wat natuur is dan echte jagers, bedoel niet die rijke die alleen een paar grote dieren willen schieten. Veel van de reacties hier komen van mensen die geen idee van natuur en jagen hebben, ook al studeer je zoveel jaar een of andere eco studie dat wil nog niet zeggen dat je wat weet van de werkelijkheid. Natuur kun je niet leren uit een boekje en is meer dan ohh wat zielig......

 • no-profile-image

  Kees

  Het verhaal vertelt niet hoe het tot een handgemeen (wat een zeer domme zet is van de jagers, probeer altijd diplomatiek te blijven) is gekomen.

  Uit eigen ervaring weet ik dat de soort mensen, als de heer Poelgeest, eerst een tijd gaan provoceren d.m.v. scheldpartijen en aanstootgevend gedrag (het uitlokken van een vechtpartij) en vervolgens na een pak rammel (wat ik nogmaals niet goedkeur) de media opzoeken en de zieligheid in eigen persoon uit gaan hangen.

  Graag zou ik de vermelde "jagersmisstand" willen vernemen, want wat de heer Poelgeest ziet als misstand, ziet een ander misschien uit een ander oogpunt totaal geen misstand.

  Verder zou de media er goed aan doen een totaal verhaal te melden en geen stemmingmakerij te creeeren.

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  wat een zielepoot die Poelgeest; flink doen met een camera en dan bij de politie gaan uithuilen? Laten die flinkerts ( lafaards ) van de partij voor de dieren eens een fotograaf met Harry Voss bij het omzagen van hoogzitten op de Veluwe uitnodigen en dan ter publicatie voor justitie herkenbare foto's in een hen liefkozend blad ( Argus ) plaatsen.

 • no-profile-image

  versteegh

  is het die man niet zijn eigen schuld, want hij zoekt 't zelf op. wat denk die partij van die dieren wel dat zij onze lieve....... zijn/was de tweede man niet van milieu defentie ook van die partij.?
  zij moeten der eigen ook aan de wet houden en als ze 'tder niet zint moeten ze maar naar de rechter stappen

 • no-profile-image

  Kubelink

  Dan zouden ze je nu direct preventief moeten vastzetten. Aggressieveling! Gebruik JIJ je verstand wel? "Zonder jager geen vogels", zegt ie. volgens mij ontbreekt 't 'm geheel aan verstand.
  Je geeft precies de arrogante houding van de meeste jagers weer. Dat totaal misplaatste idee van, "wij moeten de natuur in toom houden" en "de natuur kan niet zonder ons". Als geschiedenis ons iets geleerd heeft dan is het dat de natuur ons liever kwijt dan rijk is. Wat elke jager ook beweerd, tegenwoordig is de jacht vrijwel uitsluitend gericht op 'de lol van het schieten'. De jager heeft gewoon mazzel dat de politiek dat weigert in te zien. Veel van die hoge heren vinden de jacht 'een leuk tijdverdrijf' en houden het daarom graag instant. Als dat d.m.v. een leugen (onder het mom van natuurbeheer) moet dan houden ze de leugen koste wat het kost levend.
  Aardige Quote:
  "Er wordt nooit zoveel gelogen als na een jachtpartij, tijdens een oorlog en voor een verkiezing."[Otto von Bismarck]

 • no-profile-image

  Lieuwe

  Had van Poelgeest wel toestemming van de landeigenaar om zijn land te betreden. Hij had daar natuurlijk niets te zoeken, en dus is dit gevolg alleen maar uitlokking.

 • no-profile-image

  molenaar

  Vertel eerst eens wat voor misstanden er waren? hier kunnen we natuurlijk niets mee.
  Of werden de jagers geprovoceerdbij het uitoefenen van de jacht,wat overegens bij de flora en faunawet geregeld is.geweld is niet goed men moet zich beheersen en in discusie gaan ,maar die moet wel zuiver gevoerd worden.

 • no-profile-image

  Benders

  Als de jagers nu maar consequent net zo minimaal worden veroordeeld als de dierenactivisten bij hun geweldadige acties ten opzichte van de intensieve veehouderij.

 • no-profile-image

  de boer

  Met het steeds drammatiger worden van deze lieden zal elke jager in de toekomst voorzichtig moeten zijn. Het is niet te hopen, dat elke jager straks gespot gaat worden dit deze "goeddoeners".
  Het zou misschien aardig zijn, als deze PvdD-ers eens aan hun verstand wordt gebracht, dat niet alles wat uit een ei komt, of uit zaad ontkiemt uiteindelijk groot en volwassen wordt. Als ook in de natuur niet gereguleerd wordt, dan zou het een bende worden.

 • no-profile-image

  Boemaars

  Extreem links daar gaan we allemaal aan kapot als het zo doorgaat

 • no-profile-image

  Monique

  Sorry, maar de reakties van de jagerspartij vind ik erg agressief. Als jullie je eens zouden verdiepen in hun doelstellingen, dan weten jullie, dat de mensen van de PvdD geweldloos zijn, geen terroristen en zeker geen lafaards, maar eerlijke mensen die het belang van de meest kwetsbaren en weerlozen in onze keiharde samenleving, waar het geld regeert, stellen boven hun eigen IK en hun eigen portemonnee. In feite zouden jullie er een voorbeeld aan moeten nemen: ik heb hen hoger dan jullie en ben blij dat zij er zijn!! Kijk eens in jullie hart en geweten en reageer eens genuanceerder!!!

 • no-profile-image

  Judit Raa

  Wat betreft de misstanden, daar is Van Poelgeest niet eens aan toegekomen. Hij ging, volgens het krantenbericht in het NHD, op pad met zijn camera en zag twee jagers met plunjezak waarin buit en met half open geweer. "Ze begonnen meteen te tieren en me te schoppen en te slaan. De ene probeerde me vast te houden. Ineens lag ik ondersteboven in de sloot." Of de jagers iets misdeden, weet van Poelgeest niet. "Zover kwam ik niet eens. Ik legde alleen vast met de camera wat ze aan het doen waren." Einde citaat van het krantenbericht.
  Van Poelgeest, ook actief als Provinciaal Fauna Adviseur voor de Dierenbescherming, was afgegaan op een melding die was doorgegeven aan het “Meldpunt Misstanden Jacht” van de Dierenbescherming Noord-Holland; er zou in een weiland in de Westbeemster door vier jagers op houtduiven worden geschoten. Aangekomen op de locatie nam Van Poelgeest foto’s van de omgeving en de activiteiten van de jagers. Twee van de jagers waren hier niet van gediend en kwamen al scheldend op het Statenlid af. Van Poelgeest gaf aan dat hij niets onwettigs deed en dat zij niets van hem te vrezen hadden als zij conform de regels aan het jagen waren, maar daar namen de jagers geen genoegen mee. Zij sloegen en schopten het Statenlid, zelfs toen hij al op de grond lag en duwden hem uiteindelijk de sloot in. De digitale camera t.w.v. 2.000 euro van Van Poelgeest liep daarbij onherstelbare schade op en het Statenlid haalde een nat pak.

 • no-profile-image

  Judit

  Peter van Poelgeest zet zich met hart en ziel geheel belangeloos in voor weerloze dieren. Het is al schandelijk genoeg dat dit nodig is in een “beschaafd land”. Helaas zijn er mensen die voor hun lol dieren gaan afknallen onder het mom van natuurbeheer. Stoer hoor, op weerloze dieren schieten! Jagers zijn intrieste mensen. Laten ze hun agressie en frustaties afreageren op een boksbal inplaats van op dieren, die zich op geen enkele wijze kunnen verdedigen. Van Poelgeest was hier op verzoek, naar aanleiding van een melding die was doorgegeven aan het “Meldpunt Misstanden Jacht” en deed gewoon zijn werk. Heel moedig van hem om in zijn eentje, slechts gewapend met een fotocamera, zich te gaan vergewissen of er sprake was van ongeregeldheden. Vervolgens wordt hij door twee man aangevallen omdat hij foto’s maakt. Na hun laffe daad gaan ze dat nog ontkennen ook en dissen aan de krant (NHD 20/07/07) een verhaaltje op dat Van Poelgeest zelf in de sloot is gevallen. Als je in de sloot valt houd je daar wellicht een nat pak aan over, maar geen kneuzingen en blauwe plekken. Wat een mentaliteit van die jagers. Kies een andere hobby dan doden voor je eigen gerief; er is al genoeg ellende en geweld in de wereld. En als je dan je je agressie niet kunt beheersen en gaat meppen, kom daar dan ook eerlijk voor uit. Dit voorval bevestigt weer eens het slechte imago van jagers.

 • no-profile-image

  Daan

  Mensen, mensen, wat een haat hier. Van Poelgeest reageerde op een melding die was doorgegeven aan het Meldpunt Misstanden Jacht. Als die jagers zich niet schuldig maakten aan misstanden, dan hadden ze toch geen reden om zo, met zoveel geweld, te reageren? Zou dit soort agressie door jagers niet onder de anti-terrorisme wetgeving moeten vallen...?

 • J@gertje

  De zaak is geseponeerd i.v.m. gebrek aan bewijs en tegenstrijdige beweringen van dhr. van Poelgeest
  Laten we het dus maar houden op het zoveelste leugentje om jacht en beheer in een kwaad daglicht te zetten.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.