Home

Achtergrond 238 x bekeken 5 reacties

Greenpeace bedekt transgene mais met zakken

Greenpeace voert vanochtend in Arnhem actie tegen genetisch gemanipuleerde mais.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kippen houder in Canada

  Wat een drukte om niets, hier in Canada en America is misschien 50 % van alle mais, koolzaad en soja transgeen. Wij verbouwen transgene koolzaad (roudup ready) waarvoor we een licencie moeten kopen, we betalen per hectare. Deze gewassen zijn een groot succes, vooral de financieele resultaten zijn beter, mede door een minder dure onkruidbestrijding. Wat de bestrijdingsmiddelen betreft, daar hebben we geen verplichtingen mee tegenover Monsanto (Roudup) iedere glyfoosaat werkt.

 • no-profile-image

  A. van Ziel

  Greenpeace dank!! We moeten blijkbaar wakker geschud worden over het gevaar van genmais etc. Recentelijk fantastische documentaire gezien over Monsanto en hun openlijk geuitte doel: totale controle over de voedselketen. Boeren moeten straks bewijzen dat de genen in bvb. hun varkens niet van Monsanto zijn, anders moeten ze betalen. Horror ten top!
  Beste Boeren, wordt wakker voor het te laat is. Onderzoek dit en spreek het Ministerie aan voor het te laat is!

 • no-profile-image

  edwin Camps

  Vindt al deze comotie altijd wel een heel klein beetje grappig,
  A: waarom moet men in Nederland nog onderzoek doen naar transgene gewassen terwijl de hele rest van de wereld het al lang doet ? Kunnen ze misschien beter even iemand over bellen die dat al LANG weet......
  B: waarom zijn er dan vervolgens aktie groepen ( in dit geval greenpeace ) die tegen het verbouwen, danwel verwerken van transgene gewassen zijn zonder dat daar voldoende over bekend is. Dit werkt verkeerd-om in mijn opinie als dan vervolgens een proef of test perceel ( waarvan ik het nut al betwijfelde in punt A ) wordt vernietigd dan wel ge-dwars-boomt. Vindt het altijd een bevestiging van het feit dat ik er vertrokken ben.......

 • no-profile-image

  hobbydierhouder

  Het jammere is dat als je vraagtekens zet achter de veiligheid van transgene gewassen, je al snel in de hoek van milieu extremist belandt.
  Dat transgene gewassen behalve milieuproblemen, ook inkomstenproblemen oplevert voor boeren (er zitten patenten op dus net als een kroeg die zich verbindt aan 1 biermerkt, verbindt de boer zich aan de leverancier van herbiciden etc) daar hoor je weinig over. Het 'vrije' boeren is voorbij met dat spul.
  Goede actie van Greenpeace. Zou het zelf niet durven.
  De gemiddelde burger ontgaat het hele GMO-verhaal totaal omdat ze dom gehouden wordt.

 • no-profile-image

  Nathan

  Dat is toch niet te schatten! Zomaar een ander zijn gewas vernietigen, het gaat hier om wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen, daar zou Greenpeace aan mee moeten doen, dan komen ze achter de gevolgen, en dán kunnen ze pas actie voeren: wanneer de gevolgen bekend zijn.
  Geef ze maar allemaal een dik PV, gelijk ze hier in België doen...

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.