Home

Achtergrond 141 x bekeken 1 reactie

Geen woorden maar daden

De Dutch Dairymen Board moet er nog even over nadenken, maar het ziet ernaar uit dat deze organisatie van melkveehouders zich eindelijk actief gaat bemoeien met de melkprijs.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    jannes poortvliet

    Misschien moet de DDB zich ook verder maar eens extra achter de oren krabben. Volgens mij was deze vereniging vooral opgericht om een hogere melkprijs uit de strijd te slepen door harder te onderhandelen met de afnemers/grootwinkelbedrijven. En daar is natuurlijk niks mis mee. Maar dit streven was toch vooral ingegeven door de lage melkprijs en door de angst voor de 'nog lagere' wereldmarktprijs. De DDB wist ons voor te rekenen dat wij als veehouders beter af waren met de melkprijs onder het quoteringssysteem en dat die melkprijs minus de quotumkosten altijd nog beter was dan de wereldmarktprijs... Als gevolg van liberalisering en productie voor de wereldmarktprijs zouden volgens de DDB 40% van de veehouders het loodje leggen.
    Nu zie je de DDB overal roepen dat de wereldmarktprijs stijgt en nog verder gaat stijgen door schaarste en dat we dus meer voor de melk moeten krijgen.
    Mijn stelling: er is geen DDB voor nodig om de positieve ontwikkeling op de wereldmarkt doorvertaald te krijgen naar onze melkprijs. Opschorten van levering van een hoogwaardig voedingsmiddel als melk (in een wereld van schaarste) kon als drukmiddel trouwens sowieso wel eens afbreuk doen aan ons toch al 'broze' imago...

Of registreer je om te kunnen reageren.