Home

Achtergrond 172 x bekeken

CDA maakt bezwaar tegen laten liggen van kadavers

Het CDA maakt bezwaar tegen het achterlaten van geschoten wild in de natuur.

Dat blijkt uit vragen die de fractie stelt aan de minister van LNV. De CDA-Kamerleden Schreijer-Pierik en Jager vragen de minister van LNV of zij aan Natuurmonumenten toestemming heeft verleend om geschoten wild te laten liggen. Dat behoort tot het nieuwe afschotbeleid van deze natuurbeheerder.

De Kamerleden vragen de minister verder of zij het wel van respect vindt getuigen voor het gedode dier om zoveel kadavers achter te laten, en of dat geen veterinaire risico's met zich mee brengt.

Uit de gestelde vragen blijkt dat de beide CDA-ers vrezen dat deze vorm van wildbeheer het draagvlak bij de bevolking aantast. Ze vinden dat er grote hoeveelheden hoogwaardig vlees verspild worden die beter verkocht zouden kunnen worden als puur eco-product.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.