Home

Achtergrond 333 x bekeken 12 reacties

Boeren moeten kunstmest goed opslaan vanwege terreurgevaar

Boeren moeten kunstmest veilig achter slot en grendel opslaan, om zo te voorkomen dat kwaadwillenden ermee aan de haal gaan om er explosieven van te maken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton jeurissen

  Lijkt me voor de beleidsmakers een uitgelezen moment om het beleid op basis van steekhoudende argumenten aan te passen, en het digistaat uit vergistingsinstallaties aan te merken als kunstmestvervanger;

  -verminderde terreurdreiging
  -forse afname van het aardgasverbruik alsook de CO2 uitstoot welke met de produktie van kunstmest gepaard gaat.
  -positief effect op de verkeersstroom en uitstoot van fijnstof door afnemende vervoersbewegingen
  -stimulans voor de door de overheid zo gewenste produktie van groene energie, waardoor wederom aardgasverbruik en CO2 uitstoot gereduceerd wordt.

 • no-profile-image

  Freek

  Daar gaan we weer... je kunt in iedere eigenhuisentuin winkel kunstmest halen, maar we gaan er natuurlijk van uit dat terroristen niks kopen alleen stelen. En als die jongens twee flatgebouwen plat weten te krijgen dan denkt onze minister van VROm ze tegen te houden met een hangslotje..... We zijn weer terug in de fabeltjeskrant geloof ik.

 • no-profile-image

  corney

  Apart dat sommige mensen zelfs een commercieel voordeel zien in deze. Een ander soort kunstmest om terreurdreiging tegen te gaan, als dat geen handel is !? Typisch dat WUR daar dan ook nog reclame voor gaat maken, wetenschappelijke bijdrage?
  Wat is de volgende stap? Spijkers achter slot en grendel want daar kun je ook een bom mee maken, en wat volgt er meer.

 • no-profile-image

  Lies

  Ik ben verrast c.q. verbijsterd over de grote kennis van mevrouw de minister omtrent het slotje op de silo.

 • no-profile-image

  Robert

  Probeer maar eens van onze KAS een bom te maken. De standaard handleiding is 10 kilo KAS, 1 kilo houtskool en een liter benzine of diesel. Even mengen in de betonmolen, uurtje laten staan, vonk erbij en Kaboem.

  Hij zal echter slecht ploffen. Hoogstens een beetje fikken op basis van de brandstof. Onze KAS is namelijk niet geconcentreerd genoeg daarvoor. Moet voor een goede knal minstens 35 procent zijn.

  En daar gaan ze een hele administratie en vergunningenstelsel voor opzetten? Waanzin!

 • no-profile-image

  h. fluks

  ik ben kunstmesthandelaar en heb begrepen dat wij er weer een apparte boekhouding moete bij houden wie moet dit weer betalen de regering zorgt ervoor dat alle kleine handelaren verdwijnen en ons op extra kosten op de nek gooien net als gmp een contole van l5 minuten kost 300 euro ze rekenen een halve dag ook als ze er maar een kwartier zijn als handelaar zeg de gmp op zet er strooisto op en ze kunnen er niets tegendoen dit mag wel

 • no-profile-image

  de jong

  En wij nog denken dat er serieus gewerkt werd aan minder onzin regels, een hangslot, zelfs een fietsen dief lacht daar om , laat staan een terrorist.
  Maar wel een blik controleurs los trekken, anders heeft de maatregel geen zin.

 • no-profile-image

  Harmen

  Moeten we deze minister nog serieus nemen??

 • no-profile-image

  H.Bartlema Kant-en Breedstooitest

  In het bericht zit een onjuistheid : ureum is een ongevaarlijke meststof en een uitstekende en betaalbare vervanger van Kas en AN. Om die reden bevordert bij voorbeeld de grote Franse cooperatie EPIS-CENTRE het gebruik van ureum sinds 2001 en met succes mede dankzij onze expertise op het gebied va het afstellen van kunstmeststrooiers en de goede kwaliteit gegranuleerde ureum die tegenwoordig op de markt is. Voor meer hierover: www.fertidirect.fr

 • no-profile-image

  vd vondervoord

  Kunstmest hebben we helemaal niet nodig,er zijn alternatieven genoeg.Van drijfmest en droge pluimveemest is alles te maken in allerlei gehaltes en toevoegingsvormen.Als er al ooit een mestprobleem was is dit bij deze nu opgelost.O nee dat kan natuurlijk niet,dat zou gunstig zijn voor de boer en dat is wat we niet willen als maatschappelijke organisaties en de beleidsmakers.

 • no-profile-image

  Fons Michielsen

  Slotje op de silo, slot op tanklokaal, slot op hek rond de stal. Weer een zwaardere sleutelbos. Bigbags in loods met dichte deur die extra geventileerd moet worden wegens ontploffingsgevaar. wanneer houd het op, als de laatste boer naar een afgeschermd industrieterrein is vertrokken.

 • no-profile-image

  H.Bartlema Kant-en Breedstrooitest

  Voor de goede orde : ik werk niet bij de WUR , voorlichting is wat anders dan reclame en ureum bestaat al 60 jaar, zijnde de meest gebruikte stikstofmeststof in de wereld .

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.