Home

Achtergrond 368 x bekeken 11 reacties

Bewuste keuze voor vlees

In een tijdbestek van een paar dagen staat vlees twee keer in de schijnwerpers.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Daan

  Nee Harmen, het deel van de wereldbevolking dat zich volvreet met vlees doet het.... Je kunt de aandacht wel proberen af te leiden door het over die andere 82% te hebben, maar 18% van alle uitstoot door deze sector is VEEL. Als je zo gaat redeneren als jij doet, dan hoef je geen enkele oorzaak aan te pakken en kan iedereen naar elkaar blijven wijzen. Lekker makkelijk.

 • no-profile-image

  Dorien

  Beste Daan in dit onderzoek is meegenomen de uitstoot van vliegtuigen die het vlees uit Azie naar hier brengt dat is voor het vlees dat hier wordt geproduceert niet het reele beeld. En er is in verwerkt dat de koeien die buiten lopen het grootste aandeel van de uitstoot met zich meebrengen. Omdat de uitstoot die daarbij vrij komt niet kan worden opgevangen en gezuiverd door luchtwassers. Maar daar wordt door de tegenstanders van vlees niet overgepraat omdat dan de koeien weer naar binnen moeten. En dat willen we niet. Bij de varkens en de kippen wordt in steeds grotere maten de lucht gezuiverd, bij de nieuwe stallen die nu gebouwd worden komen luchtwassers, er zijn ook nog verdere ontwikelingen om de lucht helemaal te zuiveren zodat er uit deze stallen geen vervuiling meer naar buiten gaat. Over deze ontwikelingen wordt niet gesproken. Dat geeft ook niet het goede beeld want de tegenstanders willen niet dat de consument te weten komt dat er ook veel aan wordt gedaan in NEDERLAND.

 • no-profile-image

  JOEP

  Daan, Wat doe jij verder de hele dag dan reacties geven op allerlei artikelen?

 • no-profile-image

  Daan

  Het is niet meer dan beleefd om te reageren op een reactie. Daarbij tik ik snel en plaats ik geen dubbele...

 • no-profile-image

  Dorien

  Daan, de sector neemt wel degelijk zijn maatregelen! Maar als iemand als jij niet met de mensen in de sector wil communiceren zal het voor jouw ook nooit duidlijk worden wat er al is gedaan en wat er op handen is om nog te veranderen. Het zou de hele discusie ten goede komen als men weet waarover men het heeft en niet klakeloos andere napraten welke ook niet bereid zijn om met mensen om de tafel te gaan zitten. Pas als je weet wat er daadwerkelijk gedaan wordt kun je een eerlijke mening geven.

 • no-profile-image

  Daan

  O, dus de negatieve gevolgen die overmatige vleesconsumptie heeft voor het milieu worden bestreden door de dieren dan maar massaal in stallen te proppen. Waar ze bovendien gevoerd worden met soja waarvoor half Zuid-Amerika wordt kaalgekapt.

  Als landbouwdieren niet meer buiten kunnen lopen, omdat er gewoon veel te veel van zijn, dan zijn we echt op de verkeerde weg, hoor! Dan redden we het niet met luchtwassers.

 • no-profile-image

  Daan

  Hè wat flauw, nu is je dubbelgeplaatste reactie weggehaald, Joep. En mijn grap om zeep. :-( Had je misschien ook nog iets inhoudelijks toe te voegen aan de discussie?

 • no-profile-image

  Daan

  Nou nog ééntje dan: Dorien, ik heb eigenlijk alles wat ik hierover wil zeggen hieronder al gezegd. Ik hoef echt niet met een veehouder om de tafel om te weten wat er mis is met de bio-industrie en de overmatige vleesconsumptie in de wereld, en de rol die Nederland daarin speelt. Wordt het niet 'ns tijd dat de sector de kop uit de mest haalt en de feiten onder ogen ziet? Alle partijen moeten hierin hun verantwoordelijkheid nemen: de overheid, de consument, maar ook de sector.

 • no-profile-image

  Dorien

  Daan, In Nederland zijn er de laatste jaren al veel minder dieren. Voor een buitenstaander lijkt het alsof er veel meer bij komen omdat er nieuwe stallen worden gebouwd. Als er op een nieuwe lokatie een stal komt dan verdwijnd er op een andere plaats of dezelfde locatie een oude stal. dit is alleen al om de uitstoot te verminderen omdat deze nieuwe stallen beter te sturen zijn. Het is in Nederland al zinds de jaren 80 dat er niet meer dieren mogen worden gehouden. Het is zelfs zo dat het aantal zinds die tijd fors is afgenomen. Het lijkt me beter dat je eens met een veehouder om de tafel gaat zitten en eens hoort wat er tegenwoordig wordt gedaan om aan de wens van de consument te voldoen. We hebben nog altijd naar vraag geproduceert. Dat was vroeger dat is tegenwoordig en zal zeker in de toekomst ook zo zijn.

 • no-profile-image

  Daan

  Vlees IS het meest milieuonvriendelijke onderdeel van het voedselpakket. De veehouderij is verantwoordelijk voor maar liefst 18% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. (Onderzoek FAO) Dat is meer dan het aandeel van verkeer en transport. Wordt a.u.b. even wakker!!!

 • no-profile-image

  Harmen

  Tuurlijk, de boer heeft t weer gedaan, als de veehouderij voor 18 % verantwoordelijk is, waar komt die andere 82% vandaan? Maar ja een boer is makkelijk te pakken he.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.