Home

Achtergrond 152 x bekeken 3 reacties

Voorspelbaar einde

Voor wie nog twijfelde, is er nu toch zeker duidelijkheid. De Europese Commissie is het menens met de afschaffing van de melkquotering.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ries Wiering

  We moeten natuurlijk niet meer gaan produceren dan de markt aankan. Coca Cola doet dat ook niet. Het is voor de gehele zuivelindustrie het beste om gecontroleerd te blijven produceren. Met koeien duurt het een aantal jaren voordat ze aan de melk zijn. Dus reageren op een goede markt duurt langer zodat we met z´n allen achter de feiten aanlopen en vervolgens weer teveel produceren. Het is met alles wat je produceert: eerst kijken of er markt voor is. Vervolgens sluiten we contracten met de inkopers, en daarna gaan we produceren wat we verkocht. Dus: eerst verkopen, daarna pas produceren. Zo houden we altijd een goede markt.

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  je moet produseren wat de markt vraagd en niet meer dan gaat de prijs onder uit,ookmoet je nee kunnen zeggen rest melk moet je dan verpoederen ,van dit proses moeten wij meester zijn dat kan alleen maar als we eensgezind zijn. dit is oud nieuws maar nog actueel,we moeten dus onze eigen autoriteit handhaven [dit is geen kruiwagen met kikkers]

 • no-profile-image

  G.Berendsen

  Zo te horen en te lezen ben je een minkukel als je tegen afschaffing van het melkquotum bent. Maar wat ik niet begrijp en waarschijnlijk ook nooit zal begrijpen, is dat alle voorstanders van afschaffing van het melkquotum een "zekere marktbescherming"in willen bouwen. Een middeleeuwse zelfkastijding op economisch terrein, wat zich manifesteert in een lage melkprijs die zo laag is dat de producent net met de neus boven de woelige baren mag zwemmen en de zuivelindustrie en verdere betrokkenen in het vervolgtraject er een goed gevoel aan over houden. En die suffe boer [op marketing gebied] is ook nog trots op zijn prestaties, niet beseffend dat nadat hij eens gekist zal worden, een meewarig lachje van de maatschappij zijn deel zal zijn, als dat er tenminste nog af kan.

Of registreer je om te kunnen reageren.