Home

Achtergrond 160 x bekeken

Verburg positief over onderzoek Glastuinbouw

Minister Gerda Verburg betoonde zich gisteren bij de officiële opening van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk enthousiast over het Nederlandse onderzoek.

"Kennis is de olie van het motorblok Nederland", aldus Verburg. In dat opzicht noemde ze de onderzoekers van Wageningen UR "de slimste jongetjes van de klas in Nederland, of zelfs van Europa en misschien wel van de hele wereld". "Overal waar ze komt ervaart ze respect voor het Nederlandse onderzoek. “Dat respect zou wel eens groter kunnen zijn dan wat u hier in eigen land ontmoet".

Verburg staat achter het streven van de glastuinbouw om koploper te blijven, ook waar het gaat om onafhankelijk te worden van fossiele energie, en emissieloos te produceren waar het gaat om water en lucht. Daarin hoopt ze op baanbrekend opereren, voor antwoord op vragen nu en in de toekomst.

Tevens kwam Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, met goed nieuws: dit jaar is het aantal studenten op de WUR met maar liefst 35 procent toegenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.