Home

Achtergrond 194 x bekeken

VanDrie snijdt in contracten

De VanDrie Group wil het aantal contractplaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk terugbrengen.

Dat stelt directielid Henny Swinkels. Hij kan geen aantal te schrappen plaatsen noemen omdat dat afhangt van de prijsontwikkeling van kalveren en melkpoeder. "De ene week zullen we misschien contracten voor 4.000 plaatsen niet verlengen, de andere week verlengen we alle contracten."

Bij de sanering zijn net als in 2005 de technische resultaten van bedrijven leidend. Volgens Swinkels is sinds juli 2006 vrijwel alleen maar geld toegelegd op kalfsvlees. De kostprijs ligt zo’n 75 cent per kilo boven de opbrengstprijs. "Alleen krimp van het aantal plaatsen kan de marktsituatie verbeteren." Hij verwacht ook in het buitenland een serieuze krimp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.