Home

Achtergrond 185 x bekeken

Subsidie voor natuurbeheer, inrichtingsubsidie en functieverandering

Particulieren en ondernemers uit de provincies Groningen, Friesland, Limburg, Overijssel, Utrecht, Noord- Brabant en Gelderland kunnen tot 13 juli 2007 subsidie aanvragen voor de Provinciale subsidieregeling natuurbeheer, onderdeel inrichtingsubsidie en functieverandering. Dat heeft Dienst Regelingen bekend gemaakt.

De aanvraag moet gebeuren met behulp van een aanvraagpakket wat geïnteresseerde kunnen opvragen bij het LNV- Loket. Het onderdeel functieverandering is voor eenieder die landbouwgrond blijvend wil omvormen tot natuur. Zij kunnen voor de waardedaling van de grond een financiële compensatie krijgen.

Inrichtingsubsidie is voor natuurbeheerders die voor de ontwikkeling van een beheers- of landschappakket noodzakelijke aanpassingen moeten doen aan hun terrein. Ze kunnen de subsidie aanvragen als het perceel is begrensd aan een natuurgebiedsplan. Ook het pakket dat ze willen ontwikkelen moet opgenomen zijn in het natuurgebiedsplan. De provincies hebben informatie over de gebiedsplannen.

Meer informatie Toelichting bij Provinciale subsidieregeling natuurbeheer inrichtingssubsidie, subsidie functieverandering

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.