Home

Achtergrond 303 x bekeken

Speculatie op overname Tyson Foods

De beurskoers van het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods steeg donderdag naar het hoogste niveau in bijna 10 jaar tijd.

Oorzaak van een forse koerssprong op donderdag was speculatie in de aandelenhandel op een mogelijke overname van het vleesconcern.

Tyson Foods is het grootste vleesconcern in Amerika. Op grond van de combinatie van de grote omvang van het bedrijf met het hoge prijsniveau op de aandelenbeurs zetten sectordeskundigen hun vraagtekens bij een mogelijke overname van het vleesconcern. Beleggers hebben daar op dit moment geen oren naar en hebben de jacht geopend op de aandelen en met name ook de call­opties voor juli en augustus.

Het Deense suiker- en ingrediëntenconcern Danisco maakte deze week bekend dat de winst in het afgelopen boekjaar hoger uitviel dan aan het begin van het jaar was verwacht. De presentatie van de jaarcijfers en de vooruitzichten voor het komende jaar konden de aandeelhouders niet zo boeien. Zij hadden liever iets gehoord over versterkingen of het afstoten van onder meer de suikerdivisie. Het resultaat: de beurskoers daalde fors.

Of registreer je om te kunnen reageren.