Home

Achtergrond 347 x bekeken 3 reacties

Nieuwe ziekte bij Holsteins

Bij Holsteins is een nieuwe, hoogstwaarschijnlijk erfelijke aandoening opgedoken, die leidt tot misvormde en doodgeboren kalveren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  montbeljarde het einde is in zicht

 • no-profile-image

  van looveren joris

  ik lees het artikel over brachyspinasyndroom dit kan toch niets te maken hebben met neo spora omdat dit hier in belgie steeds meer en meer voorkomt vermoedelijk verspreid door de vos en koeien verwerpen op 150dagen drachtig

 • no-profile-image

  Lein de Visser

  Vind ik op zich niet zo verwonderlijk, dat dit nu ook voorkomt bij Holsteins. Naar mijn mening is dat ras gewoon te ver door gefokt. Wij hebben thuis al 30 jaar dit ras en zijn sinds 2 jaar aan het inkruisen met Montbeliardes, dit omdat de Holsteins steeds meer problemen gaven, zoals uier gezondheid, klauwen, duurzaamheid van de gehele koe, conditie, enz........... Wanneer een echte Holstein veestapel wil behouden, moet je dit vergelijken met topsport, een erg smal paadje dus!

Of registreer je om te kunnen reageren.