Home

Achtergrond 396 x bekeken 5 reacties

Maffe boeren

Regelmatig bellen omroepen en andere bladen voor adressen van uitzonderlijke boeren. Wie meldt zich daarvoor aan zodat ik volgende keer een naam kan noemen?

Elke week word ik wel een keer gebeld door één of ander tv-programma. Of ik een Nederlandse zwarte boer weet die oorspronkelijk uit Suriname komt, vloeiend Russisch spreekt, ouder is dan 75, Nietzsche uit zijn hoofd kent én nog bij zijn moeder thuiswoont.

Dat is natuurlijk overdreven, maar de voorstellen zijn meestal nogal idioot. Sinds de tv-serie Boer zoekt vrouw zijn boeren helemaal hot, maar waarom is me niet duidelijk. Ze worden kennelijk nog steeds als iets heel aparts gezien. Of in elk geval tot iets aparts gemáákt.

Als ik zeg dat ik geen boer weet die aan het voorgestelde profiel voldoet, zijn de bellers teleurgesteld. ‘Maar u werkt toch op de redactie van Boerderij?’ Ja, dat klopt. Maar ik trek echt niet zomaar een blik maffe boeren open. De meeste zijn namelijk nogal gewoon. Ze eten, drinken, slapen, werken, brengen de kinderen naar school. Dat soort dingen.
Dat is voor de tv-makers meestal een flinke teleurstelling. Toch bellen ze regelmatig terug. Of ik inmiddels misschien toch een bizarre boer weet. Nee dus.

Maar misschien kunt u me helpen. Wie onder u zich maf genoeg voelt, mag het me laten weten. Dan heb ik de volgende keer iets om de tv-makers te plezieren. Maar denk erom: het moet wel heel maf zijn. Bij de tv hebben ze niks aan doodgewone mensen. Die zijn niet goed voor de kijkcijfers.

vorige | volgende »

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maaike van Breugel

  Hoe je 't ook bekijkt... 'n mijlpaal om te vieren!

  Er was eens.. een aantal oorzaken.... versleten gebouw, steeds grotere koeien, mestwetgeving, niet optimale arbeidsomstandigheden..
  En kwam er een plan,.... renovatie van het oude, anno 1969 of?? Het werd uiteindelijk een plan met plaats voor nieuwe ideeën, ambities en ruimte om optimale omstandigheden te creëren.
  De middelen, arbeid en geld werden de afgelopen 1,5 jaar ingezet om de uitvoering van dit plan te voltooien.
  Er kwam nog een plan bij... van mij.... Ontmoet en Groet, en specifiek ... KOE in de Kijker.... een gedachte die steeds vastomlijndere vormen kreeg. Enthousiast over onze sector ben ik van meet af aan geweest en trots op de prestaties van onze koeien dankzij de goede zorgen van de boer... alléén........we vertelden het maar zelden... aan de buitenwereld.
  Ontmoet en groet, ontmoet de boer/ondernemer en zijn beesten en groet elkaar!
  We nemen per 1 juli onze nieuwe koeienstal in gebruik; 'n mijlpaal voor ons en onze koebeesten.
  Gelijktijdig schakelen we daarmee om naar een ontvangstboerderij, bekijk de koeien in hun gewone doen. Dat kan vanuit een hoog gelegen ruimte in de koeienstal. Koe in de kijker!
  En... we delen onze trots en enthousiasme graag met u!
  Hoe je 't ook bekijkt? Wie bekijkt straks wie? Koe = Kijker!!!! www.ontmoetgroet.nl
  Mart & Maaike van Breugel-Smolders

  N.B: Ontvangsten/bezoek op afspraak

 • no-profile-image

  Tweeboereneneendominee

  Wij zijn 2 gewone boeren die spelen
  in de cabaretgroep Tweeboereneneendominee en wij doen
  lekker maf tijdens ons optreden.(maar de dominee kan er ook wat van hoor!) Wij
  zijn te zien in heel Nederland en soms
  daar buiten. Dus laat de pers maar bellen!

 • no-profile-image

  b.middelkoop

  Er zou toch echt meer sexy...beetje bloot in deze foto's kunnen zitten....dat zou echt beter scoren.......en zo kan een boer toch ook zijn?

 • no-profile-image

  K. Janssen

  Een boer is een boer, ze kunnen misschien een beetje anders zijn dan andere 'burgers' maar het blijven mensen. Ik ben nog jong maar ik weet al dat ik later met een boer trouw. Dat is makkelijk gezegd maar toch blijf ik bij mijn standpunt. Maar even terug naar het onderwerp. In het begin keken mensen omdat ze het programma leuk vinden. Nu kijken mensen omdat ze horen dat de kijkcijfers hoog liggen en kijken ze ook maar. Boer zoekt vrouw doet alles nog heel realistisch. Kijk! een koe. is al iets meer om echt te vermaken. Blijft het wel leuk als alles in het teken staat van boeren? Een boer is een boer! simpel soms een beetje lomp, maar realistisch!

 • no-profile-image

  veehouder

  "De meeste zijn namelijk nogal gewoon"

  En in andere weblogs noemt ie u ze stuntelaars? Wat is het nu?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.