Home

Achtergrond 326 x bekeken

Ledenraad Cosun akkoord met overname CSM Suiker

Vrijwel alle boeren die bieten leverden aan CSM worden lid van de coöperatie Cosun.

De ledenraad van Cosun is gisteren akkoord gegaan met de overname van CSM Suiker. De overname biedt perspectief voor Cosun, zei Jos van Campen, voorzitter van de raad van beheer, gisteren op een bijeenkomst in Ermelo. "We schatten dat Cosun in vier jaar 15 tot 20 miljoen euro aan synergievoordelen weet te be­halen. Na de hervorming van het Europese suikerbeleid is de con­currentie toegenomen en staan de marges in de Europese suiker­industrie onder druk."

Voorzitter Aike Maarsingh van de Nederlandse Bieten Federatie (NBF), de organisatie van CSM­telers, wordt lid van de raad van beheer van Cosun. Ook Ben Yse­baert, nu nog lid van de ledenraad van de NBF, wordt bestuurder.

Maarsingh is ingenomen met de overname. "Dit is goed voor de hele Nederlandse bietensector. Er is een groot draagvlak onder de CSM-telers. Maar liefst 99,8 pro­cent van hen wordt lid van Cosun. Dat is meer dan ik had gehoopt. Slechts achttien telers worden contractteler. En de CSM-telers hebben een duidelijke inbreng ge­kregen in de raad van beheer van Cosun. Bovendien wordt direc­teur Albert Markusse van CSM Suiker de nieuwe directeur van de suikerdivisie van Cosun."

Of registreer je om te kunnen reageren.