Home

Achtergrond 396 x bekeken 2 reacties

Kamer ruziet na over bezoek veehouderij

Kamerleden die dat willen, kunnen alsnog het castreren van biggen bekijken.

Met deze toezegging werd de ruzie gesust die binnen de Landbouwcommissie van de Tweede Kamer ontstond over het bezoek aan Limburg, gisteren.

Bij het werkbezoek van de Kamercommissie aan intensieve veebedrijven in Limburg werden niet de castratie van biggen, het knippen staarten, en andere ingrepen bij dieren vertoond. Leden van de Partij voor de Dieren, GroenLinks en SP hadden te voren gevraagd die aspecten van de veehouderij in het programma op te nemen.

Bij de evaluatie van het bezoek vanmiddag uitten de drie fracties hun ongenoegen over het niet nakomen van wat zij als afspraken beschouwden. Volgens commissievoorzitter Annie Schreijer-Pierik was dit programma-onderdeel niet doorgevoerd omdat andere fracties de demonstraties van deze ingrepen niet erg op prijs stelden en dat het eventueel facultatief bezichtigd kon worden.

LTO Nederland, belast met de uitvoering van het Kamerbezoek, wilde de verrichtingen niet laten zien om te vermijden dat de eveneens aanwezige media negatieve publiciteit over ingrepen zou losmaken.

Commissievoorzitter Schreijer sloot de evaluatie af met het voorstel om in te gaan op het aanbod van LTO om op een praktijkcentrum het castreren te bekijken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maria

  Wat een SCHITTERENDE OVERWINNING..

  voor de PARTIJ VOOR DE DIEREN......!!

  Van harte jongens !!!!

  Ga zo door: Ooit worden wij wellicht nog eens een HUMAAN volkje....?!

 • no-profile-image

  d v dijk

  of je nu biggen castreert met verdoving de verdoving doet volgens mij net zo veel pijn als in 1 keer de castratie en dan wel heeft het big geen medicijn te verwerken wat tegenwoordig niet veel gebruikt mag want hoe minder hoe beter dan nog dit ik heb nog nooit een big gapakt die dit fijn vind het is geen poes die dat fijn vind. gr fam van dijk

Of registreer je om te kunnen reageren.