Home

Achtergrond 234 x bekeken

Kadasterinformatie online gekoppeld aan VBO makelaar

Bij het kadaster konden gegevens enige tijd al op de eigen site gezocht worden door betalende abonnees. Nieuw is dat de VBO-Makelaar nu een programma heeft, waarmee zij rechtstreeks in de databestanden van het kadaster kan kijken.

Het Kadaster verzamelt gegevens over registergoederen in Nederland, houdt deze bij in openbare registers en op kadastrale kaarten en stelt deze gegevens tegen een vergoeding beschikbaar aan particulieren, bedrijven en andere belanghebbenden in de samenleving.

Zowel de site van het kadaster als het programma van de VBO makelaars geven toegang tot twee systemen: Kadaster-on-line en Kadata-internet. Kadaster-on-line geeft informatie over de actuele, kadastrale en hypothecaire informatie en de kadastrale kaart. Kadata-internet geeft informatie over de transacties op de vastgoedmarkt. Via Kadata-internet is het daarnaast mogelijk om een adressenbestand te geocoderen, de overzichtskaart van de kadastrale bijbladen te raadplegen of een selectie van de kadastrale kaart te downloaden.

Makelaars van VBO kunnen door de koppeling de gewenste gegevens automatisch verwerken in hun eigen bestanden, bijvoorbeeld op de juiste plaats in een taxatierapport.

Lees ook Stedelijke druk en verhouding kopers/verkopers bepalen agrarische grondprijs
Meer informatie Bericht over de koppeling van het Kadaster en VBO Makelaars

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.