Home

Achtergrond 337 x bekeken

Hoofdredactioneel commentaar

Marcel Henst geeft iedere week in het weekblad Boerderij zijn mening over ontwikkelingen in de landbouw in zijn commentaar.

Drs. Marcel Henst (44) is sinds 2001 hoofdredacteur van 'Boerderij'.

Na zijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de KU Nijmegen startte hij zijn journalistieke loopbaan bij de regionale krant 'Dagblad voor Noord-Limburg'. Hij was daarna redacteur van 'Distrifood', nieuwsblad voor supermarkten. Bij 'Boerderij' werd hij medio 1990 redacteur economie en politiek. Als chefredacteur zette hij toen het maandblad 'Buiten' op. Henst is voor zijn huidige functie bij 'Boerderij' drie jaar hoofdredacteur geweest van 'Studio' en 'Mikrogids', de twee programmabladen van de KRO. Hij is een Brabantse boerenzoon, getrouwd en heeft twee kinderen.

Af en toe wordt het commentaar verzorgd door Johan Oppewal, Adjunct-hoofdredacteur van Boerderij.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.