Home

Achtergrond 199 x bekeken

ConAgra presteert beter dan verwacht

Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern ConAgra Foods presenteerde deze week betere kwartaalcijfers dan vooraf werd verwacht.

Mede daardoor steeg de beurswaarde van dit concern in vergelijking met vorige week met 6 procent.

De handelspoot van ConAgra Foods leverde de grootste bijdrage aan de winstgroei in het laatste kwartaal van het afgesloten boekjaar. Deze activiteiten in energie en kunstmest boekten de hoogste kwartaalwinst ooit, terwijl de handel in agrarische bulkproducten ook meer winst opleverde.

De omzetgroei in graanproducten compenseerde volgens ConAgra grotendeels de hogere meelprijzen als gevolg van stijgende tarweprijzen. Dochterbedrijf Lamb Weston kon zijn volumegroei in de aardappelproducten voortzetten, meldt het bedrijf in een toelichting op de cijfers.

Ook voedingsconcern General Mills heeft flink last van de hogere graanprijzen, blijkt uit de kwartaalcijfers. Bovendien heeft het concern veel meer geld uitgegeven aan promotie. Mede daardoor vielen de resultaten iets lager uit dan analisten hadden voorspeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.