Home

Achtergrond 232 x bekeken 1 reactie

'Voordelen door verdere digitalisering van de markt'

Bloemenveiling Aalsmeer wil de komende jaren digitale technieken uitbouwen om het aankopen van producten en de logistieke verwerking ervan nog verder van elkaar te scheiden.

Volgens de veiling levert dat verschillende voordelen op, onder meer kostenbesparing.

Technisch gesproken kan de verdere digitalisering van de markt nu al doorgevoerd worden, zei VBA-directievoorzitter Timo Huges tijdens de presentatie van de VBA-jaarcijfers 2006. Maar een termijn van vijf tot tien jaar is volgens hem realistischer.

Beeldveilen, bemiddeling en Kopen Op Afstand (KOA) zorgen er nu al voor dat er een steeds grotere scheiding komt tussen aankoopmoment, aankoopplaats en logistieke afhandeling. Bloemenveiling Aalsmeer ziet in de toekomst grote kansen voor de markt als prijsvorming en logistiek nog verder worden ontkoppeld. Voordelen volgens Huges zijn een snellere logistiek, een betere conditionering van het product, meer efficiency, kostenbesparing en een betere commerciële informatiestroom in de keten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jeaneau Dames

    zoek contact met de redactie voor informatie uitwisseling mbt nieuwe ontwikkelingen in dit verband.

Of registreer je om te kunnen reageren.