Home

Achtergrond 206 x bekeken

Studiebijeenkomsten Agrocount najaar 2007

Agrocount.nl organiseert in het najaar van 2007 weer studiebijeenkomsten over actuele thema's in de agrarische sector.

De studiemiddag Personenvennootschappen zal op 6 september en 29 oktober gehouden worden. De huidige wettelijke regeling voor maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap gaat op de schop. Dit zorgt vanaf 1 januari 2008 voor ingrijpende veranderingen. Maatschap, VOF en CV maken plaats voor de ‘vennootschap’.

Bij de studiemiddag Nieuwe Pachtwet van 27 september, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De Nieuwe Pachtwet zal definitief op 1 september 2007 in werking treden. Dat brengt veel vragen met zich mee. Bijvoorbeeld welke bescherming biedt de Pachtwet straks nog? Is het straks makkelijker de pachtovereenkomst te laten ontbinden? Verdwijnt de Pachtwet straks misschien zelfs helemaal en wie heeft er recht op de toeslagrechten?

Een andere nieuwe regeling is de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening (Wro). Deze wordt op 1 januari 2008 ingevoerd en heeft grote gevolgen voor de praktijk. Door deze wet wijzigen namelijk alle ruimtelijke procedures. Onder meer wordt de bestemmingsplanprocedure verkort van 58 tot 22 weken, de goedkeuring van de provincie voor bestemmingsplannen vervalt en de grondexploitatieregeling wordt verder wettelijk vastgelegd. Deze studiemiddag wordt op 11 oktober gegeven.

Rood voor Rood en de fiscus is een thema waarmee veel agrariërs momenteel druk in de weer zijn, om samen met hun adviseurs uit te dokteren of deelname in hun situatie voordelig is. Inmiddels zijn zelfs de eerste concrete plannen al gerealiseerd. De fiscale behandeling van deze regelingen is echter nog zeer onduidelijk. Deze onduidelijkheid is een groot probleem voor de plannenmakers en hun adviseurs. De vraag of het financieel voordelig is om met een regeling mee te doen is immers voor een belangrijk deel afhankelijk van een eventuele belastingheffing. De fiscale specialisten proberen duidelijkheid te scheppen in de studiemiddag van 17 september.

De overige onderwerpen die dit najaar op de agenda staan, vindt u in het overzicht. Overzicht studiemiddagen Agrocount

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.