Home

Achtergrond 199 x bekeken

'Nieuwe Greenery-leden moeten vanzelf komen'

The Greenery moet nog aantrekkelijker worden voor nieuwe leden. Dat ziet Theo Ammerlaan, de nieuwe voorzitter van de coöperatie The Greenery, als een van zijn doelstellingen.

“Het bedrijf moet zo goed mogelijk gaan functioneren, dat nieuwe leden vanzelf komen”, aldus Ammerlaan in het ledenblad Greenweek. Wel vindt hij dat nieuwe leden een toegevoegde waarde moeten leveren.

Andere doelstellingen die Ammerlaan noemt zijn: betere voorwaarden om productinnovaties te stimuleren, meer ondersteuning voor de pmac’s, een goede balans tussen het aandeel van de leden en de import en een goede verhouding tussen het vermogen van de coöperatie en het ledenkapitaal.

Over dat laatste zegt hij: “Natuurlijk moet een bedrijf streven naar winst, maar ik denk niet dat dat altijd aan het eigen vermogen moet worden toegevoegd. Dan krijg je een groot kapitaal in dode had. Er zijn ook andere winstbestemmingen denkbaar als het eigen vermogen op peil is”.

Het bestuur van The Greenery staat er in principe positief tegenover lidmaatschap van buitenlandse telers, maar wil hier graag met de leden over in discussie gaan in ondernemersplatforms. Die worden in juli, augustus en september gehouden. Ammerlaan oppert dat buitenlandse leden een duurder lidmaatschap zouden kunnen betalen. “Er zijn ook nieuwe voorzieningen nodig voor buitenlandse leden. Ik denk dat we die kosten best door hen zelf kunnen laten dragen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.