Home

Achtergrond 190 x bekeken

Biobrandstofmotor vertoont haarscheurtjes

De enorme opmars van bio-ethanol in het afgelopen jaar lijkt deels gestuit.

Boeren en producenten blijven weliswaar overtuigd van de bijzonder grote groeimogelijkheden van dit product, maar onder beleggers lijkt de hausse rond ethanol voltooid verleden tijd.
De reacties omtrent de groeimogelijkheden in ethanol in de beleggerswereld worden steeds sceptischer. Een toenemend aantal analisten waarschuwt nu voor een dreigend overschot aan mais voor de ethanolproductie.
Logistieke problemen in de VS worden aangevoerd als belangrijkste reden. De teelt van mais en de ethanolproductie zijn in de afgelopen anderhalf jaar sterk uitgebreid, maar de infrastructuur is nog niet toegerust om de geproduceerde ethanol op de juiste plaats van bestemming te krijgen.
De negatieve sentiment op de beurs werd begin deze maand versterkt door tegenvallende kwartaalcijfers van de grootste ethanolproducent in de Verenigde Staten, Archer Daniels Midland. Deze week presenteerde de op één na grootste producent in de VS, VeraSun Energy, eveneens tegenvallende resultaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.