Home

Achtergrond 184 x bekeken

Alanheri-top bezwijkt onder druk activistische belegger

De top van de beursgenoteerde zadenhandelaar Alanheri is onder druk van de activistische belegger Frans Faas opgestapt.

Tegelijk stelt Faas zichzelf kandidaat als commissaris van de onderneming.
Op 14 juni wordt tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering over zijn voordracht gestemd. Faas heeft via zijn beleggingsvehikel Recalcico ruim 50 procent van de aandelen Alanheri in handen.
Algemeen directeur Albert den Haan en president-commissaris Leo Lauwaars van Alanheri kregen begin mei geen meerderheid van de aandeelhouders achter zich voor het gevoerde beleid in het afgelopen jaar. Recalcico stemde tegen.

Den Haan, die in 1990 toetrad tot de directie en zijn functie per direct neerlegt, wordt voorlopig opgevolgd door Hendrik Alkemade, afkomstig van Begemann. Alanheri wilde woensdag niet reageren op het vertrek van beide topmannen.

Alanheri bereidt een reorganisatie voor waarmee het de jaarlijkse kosten met 500.000 euro wil verlagen. Vorig jaar boekte het bedrijf een winst van 361.000 euro na een verlies van ruim 2 miljoen euro in 2005.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.