Home

Achtergrond 173 x bekeken

Aanvragen MEI semi- gesloten kassystemen overschrijdt budget ruim

In de eerste week van de aanvraagperiode voor de subsidieregeling Marktintroductie Energie Innovaties (MEI) overstijgen de aanvragen al het beschikbare budget. Dienst Regelingen ontving 27 aanvragen voor het onderdeel semi- gesloten kassystemen voor een totaal subsidiebedrag van 38 miljoen euro, terwijl het budget is beperkt tot 22,5 miljoen euro. Er zal nu in week 21 van 2007 een loting plaats vinden.

Het aangevraagde subsidiebedrag verschilt van ongeveer 75.000 tot 6 miljoen euro. Voor het onderdeel overige energiesystemen zijn nog geen aanvragen binnen gekomen. De regeling is nog opengesteld tot 7 juni 2007. De MEI is bedoeld voor innovatieve investeringen in energiesystemen die leiden tot versnelling van de energie- transitie en reductie van CO2 uitstoot van glastuinbouwbeedrijven.

Volledigheid van de aanvraag is belangrijk voor de volgorde van de aanvragen. Onvolledige aanvragen tellen pas mee vanaf de dag dat ze volledig zijn gemaakt. Hiervoor bestaat een hersteltermijn van twee weken. Aanvragen die vallen op èn na de dag waarop het budget is overschreden, worden per dag geloot. Aanvragen die buiten het budget vallen zijn niet afgewezen omdat het mogelijk is dat er nog meer budget beschikbaar komt.

Na de loting is er een inhoudelijke beoordeling. Hiervoor komt nog een rekenmodel. Ontvangers krijgen hierover nog schriftelijk bericht. Deze krijgen dan nog twee weken de tijd het rekenmodel in te vullen en de uitdraai op te sturen. Het rekenmodel heeft geen invloed op de plek in de rangschikking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.