Home

Achtergrond 231 x bekeken

AID deelt ruim 700 boetes uit voor fouten nieuw mestbeleid

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft ruim 700 boetes en lasten onder dwangsom opgelegd in verband met invoering van het nieuwe mestbeleid. Dit meldt het ministerie van Landbouw in een rapportage voor de Europese Commissie.

De meeste boetes waren voor het niet of onjuist insturen van de perceel- en gewasgegevens. Een kleiner aantal was voor het niet of niet goed opgeven van de begin- en eindvoorraden mest. Over de opgave van de dieraantallen per 2006 zijn nog geen definitieve gegevens beschikbaar.

Geconstateerd is ook dat ruim duizend ofwel vier procent van de 25.415 bedrijven die zich hebben aangemeld voor derogatie, niet voldeden aan de eisen van minimaal 70 procent grasland. Ruim de helft van deze bedrijven zat net onder de vereiste grens.

Het is nog niet duidelijk of dit komt door fouten in gegevens van de Dienst Regelingen of door foute opgaves van boeren. Het ministerie denkt dat veel van deze bedrijven zich uit voorzorg hebben aangemeld voor derogatie.

Meer informatie Resultaten van controles op landbouwbedrijven aangemeld voor derogatie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.