Home

Achtergrond 225 x bekeken

Vroege weidegang

Tjonge wat een voorjaar. Het gras groeit als een tierelier. De koeien zijn er dan ook als de kippen bij om naar buiten te gaan.

Het is voorjaar en de grond is draagkrachtig genoeg. Melkveehouder Hans Hammink (39) in Almelo doet zijn 44 melkkoeien naar buiten. Maar voordat de koeien naar buiten kunnen loopt Hammink eerst de afrastering na. Kapotte isolatoren worden vervangen en de draden strakgetrokken. Langs het kavelpad heeft de veehouder ook enkele nieuwe eiken palen ingegraven.

Geen prikkeldraad

Hammink wil zo min mogelijk prikkeldraad. Alleen de randen van zijn huiskavel zijn omgeven door de staaldraad. Daarbinnen zet de veehouder percelen af met dikke tijdelijke draad. Ook de drie hectare bouwland. Dat geeft de meeste flexibiliteit in het bouwplan.

Op en afrollen

Het op- en afrollen van de draad is echter wel een pittige klus. Hammink heeft daarom een constructie bedacht om de tijdelijke draad snel op en af te rollen. Door een lier op zijn grondbak te zetten en deze aan te sluiten op de hydrauliekaansluitingen van de trekker, hoeft hij het rollen en spannen niet met de hand te doen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.