Home

Achtergrond 337 x bekeken

Subsidie voor overstap naar biologisch boeren

Boeren die overstappen naar een biologische productiemethode, of die al zijn omgeschakeld, kunnen hiervoor van 2 mei tot en met 12 juni 2007 subsidie aanvragen. Hiervoor is in totaal 710.000 euro beschikbaar. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) bekend gemaakt.

De subsidie hoort bij de module beroepsopleiding en voorlichting- openstelling Biologische Landbouw, die onder de regeling LNV- subsidies valt. Het subsidiebedrag is maximaal 50 procent van de totale kosten, die per aanvraag minimaal 250 euro moeten zijn. Het maximale subsidiebedrag per onderneming per jaar is 1500 euro.

Ook bedrijven die de mogelijkheden van alternatieve inkomsten willen onderzoeken, zodat de biologische productiemethode kan worden voortgezet, kunnen subsidie aanvragen. Zij kunnen financiële ondersteuning krijgen voor het inwinnen van advies.

Subsidiabel zijn adviezen over teelttechniek, marktoriëntatie en het opstellen van een bedrijfsnatuurplan om een bedrijfsonderdeel te verdiepen of te wijzigen. Ook voor het volgen van een opleiding, training of voorlichtingsbijeenkomst over het omschakelen naar de biologische productiemethode en de gevolgen hiervan is financiering mogelijk.

Meer informatie Voorwaarden in brochure Beroepsopleiding en voorlichting, Biologische landbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.