Home

Achtergrond 149 x bekeken

Stopzetten MEP ging niet gepaard met vormfout

Er is eind 2006 geen vormfout gemaakt bij het stopzetten van de subsidieregeling voor duurzame stroom, de MEP. Dat schrijft staatssecretaris Jan Cees de Jager van Financiën in antwoord op Kamervragen.

Bepleit werd dat stopzetting pas ingaat bij officiële publicatie. Oud minister Wijn publiceerde het besluit ruim drie maanden na aankondiging in de Kamer van bevriezing van de MEP. De Jager stelt dat het weliswaar ongebruikelijk is subsidiebedragen met terugwerkende kracht op nul te zetten, maar dat het wel mag.

Het vasstellen van een subsidieplafond geldt volgens de staatssecretaris wel pas na bekendmaking in de Staatscourant. Daarvoor zijn namelijk enkele specifieke artikelen opgenomen in de Algemene wet bestuursrecht (AWB) die verbieden dat een subsidieplafond voor de bekendmaking van toepassing kan zijn.

Deze artikelen zijn niet van toepassing bij de 0-regeling van de MEP. In deze regeling is er namelijk geen subsidieplafond, maar een aanpassing van de subsidiebedragen.

Meer informatie Brief van staatssecretaris De Jager

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.