Home

Achtergrond 164 x bekeken

Principe-CAO voor vleeswarenindustrie

Voor een deel van de werknemers in de vleeswarenindustrie wordt zaterdag een normale werkdag.

Dat geldt alleen voor werknemers van slicingbedrijven (snijden en verpakken van vleeswaren) die nà 1 april dit jaar onder de CAO voor de vleeswarenindustrie vallen. Ze krijgen een toeslag van 25 procent op het normale loon.

Dat staat in het principe-akkoord dat de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en de vakbonden hebben gesloten voor een nieuwe CAO. De vakbonden moeten het principe-akkoord nog voorleggen aan hun achterban.

VNV-voorzitter Wim van Pelt vindt het een belangrijke verschuiving. Het versterkt de concurrentiekracht van de vleeswarenindustrie, stelt hij.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.