Home

Achtergrond 221 x bekeken

Overgang van algemene heffing op basis van omzet naar areaalheffing

De vollegrondsgroentesector stapt in het kader van een bezuinigingsoperatie voor de heffingen van het Productschap Tuinbouw volledig over op een areaalheffing. Dit besluit werd genomen in de sectorcommissie groenten en fruit van het PT.

Dit betekent dat zowel de algemene heffing (bestemd voor onder andere kosten voor promotie en KCB) als de bijzondere heffing (bestemd voor teelttechnisch onderzoek) worden vastgesteld op basis van de mei-telling. Momenteel wordt de algemene heffing van vollegrondsgroente bepaald via een omzetheffing.

Met de overstap naar de areaalheffing, bespaart de vollegrondsgroentesector ongeveer 180.000 euro per jaar. Dit komt ondermeer omdat het schap minder kosten hoeft te maken om de omzetgegevens van de telers te controleren. De vollegrondsgroentesector wil al langer naar één manier van heffen.

Dat is makkelijker; het PT verstuurt dan nota’s aan de telers op basis van de mei-telling. Een teler weet hierdoor meteen waar hij aan toe is. Dit in tegenstelling tot een heffing op basis van de omzet. De volledige areaalheffing voor vollegrondsgroente zal al ingaan over het jaar 2008.

Meer informatie Vergaderstukken Productschap Tuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.