Home

Achtergrond 226 x bekeken

Goedkeuring overname CSM Suiker door Cosun

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft de overname van CSM Suiker door Cosun goedgekeurd.

De NMa oordeelt dat de concentratie niet zal leiden tot het ontstaan van een economische machtspositie op de suikermarkt. Dit geldt zowel voor de afzet van de suiker als voor de aankoop van suikerbieten bij de telers. De bietentelers hadden al voor de concentratie nauwelijks de mogelijkheid om aan een andere suikerproducent te gaan leveren, aldus de NMa.

De NMa stelt geen beperkingen aan de concentratie van één suikerindustrie in Nederland. De NMa onderzocht onder andere of de hervorming van de Europese suikersector ertoe leidt dat de suikermarkt internationaliseert en of daardoor de buitenlandse concurrrentiedruk toeneemt. De NMa voorziet dat de import en export van suiker door de fusie van de bedrijven niet beperkt wordt. Buitenlandse aanbieders hebben voldoende toegang tot de Nederlandse markt.

Voorzitter Aike Maarsingh van de Nederlandse Bieten Federatie (NBF) van CSM Suiker en Jos van Campen, directievoorzitter van Cosun reageren blij en oplucht op het besluit van de NMa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.