Home

Achtergrond 151 x bekeken

Basiscontractprijs vleeskuikens halve cent hoger

De afzet van pluimveevlees loopt goed door het mooi weer. Dat is niet alleen het geval voor kipfilet, maar ook voor de bouten. Zodoende is de vierkantsverwaarding van het pluimveekarkas goed.

Daardoor hoeven pluimveeslachterijen maar weinig pluimveevlees in te vriezen. Dat scheelt hen behoorlijk wat kosten. De basiscontractprijs stijgt volgende week met een halve cent naar 70 cent per kilo levend gewicht door alle bovengenoemde factoren.

De pluimveeslachterijen zitten te springen om de bandsnelheid in hun slachterijen te verhogen. Nu mogen zij maximaal negenduizend dieren per uur slachten. In het buitenland mogen slachterijen meer dieren verwerken. Een verhoogde bandsnelheid is in de toekomst nodig om alle vleeskuikens te verwerken.

Kuikenbroederijen gebruiken nu hun volledige broedcapaciteit van elf miljoen eieren per week. Nederlandse pluimveeslachterijen hebben met de huidige bandsnelheid een slachtcapaciteit van acht miljoen dieren per week.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.