Home

Achtergrond 143 x bekeken

3 miljoen euro voor nieuw bos

Het Nationaal Groenfonds stelt 3 miljoen euro beschikbaar voor bosaanleg door particulieren en gemeenten door middel van boscertificaten. De regeling moest medio 2006 worden stilgelegd omdat de aanvragen het beschikbare budget ver te boven gingen. Nu is er weer financiële ruimte voor 750 hectare nieuw bos.

Allereerst zal de wachtlijst worden weggewerkt waarna het indienen van nieuwe aanvragen vanaf 1 mei weer mogelijk is. De formulieren hiervoor zijn vanaf 23 april beschikbaar. Alle bestaande relaties van het programma worden rechtstreeks op de hoogte gesteld.

Op verzoek van de ministeries van LNV en VROM zijn de boscertificaten in het leven geroepen. Doel ervan is het zorgen voor meer bos en een bijdrage te leveren aan een oplossing van het klimaatprobleem. Het Nationaal Groenfonds, wat bestaat sinds 1994, financiert natuurprojecten en investeringen in landschap van overheden en particulieren.

Bosaanleg door nieuwe boseigenaren wordt gestimuleerd door een vergoeding te bieden in ruil voor de vast te leggen CO2. Deze wordt verhandeld met bedrijven en overheden die een CO2 neutrale bedrijfsvoering ambiëren.

Meer informatie Persbericht Nationaal Groenfonds

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.