Home

Achtergrond 210 x bekeken

17 nieuwe technieken in energielijst

Er zijn in 2007 zeventien nieuwe technieken opgenomen in de energielijst voor de regeling Energie Investeringsaftrek. Energie investeringsaftrek is al mogelijk bij investeringen vanaf 450 euro, waarbij het totaalbedrag aan energie- investeringen minimaal 2100 euro moet zijn.

De regeling maakt investeringen in energiezuinige systemen en duurzame technieken aantrekkelijker. Een groot deel (44 procent) van de investeringskosten is namelijk aftrekbaar voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

De investeringen die voor aftrek in aanmerking komen, moeten aan een energieprestatie-eis voldoen. Als de investeringen op de Energielijst 2007 staan is dit al bewezen. Een bedrijf dat aftrek vraagt voor een andere investering, moet het aannemelijk maken dat het aan de energieprestatie-eis voldoet.

Bedrijven die willen onderzoeken of ze gebruik kunnen maken van de regeling kunnen bij Senternovem een EIA- brochure met de energielijst 2007 opvragen.

Meer informatie Website Senternovem
Meer informatie De energielijst 2007
Lees ook Energie- investeringsaftrek

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.