Home

Achtergrond 298 x bekeken

Nieuwe regels uitloop biologische varkens

Een aantal regels voor biologisch gehouden varkens is veranderd. Op verzoek van de varkenssector en het Overlegorgaan Biologische Regelgeving heeft Skal ingestemd met een uitbreiding van de interpretatie voor de uitloop van varkens.

Een uitloop moet voortaan minimaal 4 meter vrije ruimte moet hebben vanaf het achterhek waarbij de onderste 50 cm van het achterhek dicht mag zijn. Ook nieuw is dat geen afscherming is toegestaan waar de uitloop open moet zijn. De bestaande interpretatie dat maximaal 75 procent van de uitloop overkapt mag zijn, blijft gewoon gelden. De nieuwe regels zijn van toepassing op aanvragen voor (ver)bouwvergunningen die na 1 juni 2007 zijn ingediend.

De nieuwe eisen met betrekking tot uitloop zijn verankerd in de Skal certificeringsgrondslagen. Verder is veranderd dat de meetonzekerheid tussen laboratoriumresultaten van onderzoek naar ongewenste stoffen is aangepast van 60 procent naar 50 procent. Dat is gedaan omdat deze norm inmiddels in heel Europa geldt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.