Home

Achtergrond 159 x bekeken

Zoektocht naar Holloway doorgezet

Een team van experts heeft de zoektocht naar de verdwenen tiener Natalee Holloway op Aruba doorgezet ondanks het besluit van justitie om de zaak tegen de verdachten te sluiten wegens gebrek aan bewijs.

Rond het eiland is vandaag een speciaal Amerikaans onderzoeksschip begonnen met het scannen van de zeebodem. De aankomst van de boot Persistence wordt bevestigd door Tim Miller van Texas Equuesearch (TES), een organisatie die vermiste Amerikanen opspoort als de autoriteiten dat opgeven.

Het schip werd al een maand geleden aangekondigd door Dave Holloway, de vader van Natalee, maar liep afgelopen week vertraging op door onder meer tropische storm Olga in het Caribisch gebied.

De Persistance kan tot op drie kilometer diepte zoeken, in tegenstelling tot de honderd meter bij de vorige zoekactie in zee naar Holloway. De experts hebben daarvoor de 'beste detectoren van de planeet' aan boord. De kosten voor het onderzoek zouden per dag oplopen tot honderdduizenden dollars en worden met donaties gedekt.

Het Openbaar Ministerie heeft zich gedistantieerd van de particuliere zoekactie. Dit tot ontevredenheid van de advocaat van Joran van der Sloot, Ariean de Bie, die vreest dat er zonder controle misschien wel eens bewijsstukken verzonnen kunnen worden. "Ze zouden er zo een handtasje bij kunnen leggen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.