Home

Achtergrond 148 x bekeken

Winkeliers verwachten record kerstomzet

Winkeliers verwachten in de week voor kerst net als rond Sinterklaas weer alle records te breken.

Dat voorspelde de brancheorganisatie Raad Nederlandse Detailhandel (RND) vandaag. De kerstdagen vallen dit jaar uitermate gunstig voor winkeliers, op dinsdag en woensdag. "Mensen nemen waarschijnlijk de vrijdag en maandag voor kerst vrij'', aldus een woordvoerder van de detailhandelsraad. Bovendien hebben veel steden op 23 december een koopzondag gepland.

In totaal verwachten winkeliers 700 miljoen extra omzet te boeken, bijna de helft meer dan tijdens een gemiddelde week, wanneer ongeveer 1,46 miljard euro wordt omgezet. Ten opzichte van vorig jaar stijgt de omzet volgens de RND met 15 procent. Per huishouden wordt ongeveer 440 euro uitgegeven in de week voor kerst. Net als met Sinterklaas staan elektronica als computers en digitale camera's hoog op het kerstverlanglijstje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.