Home

Achtergrond 189 x bekeken

Waddenzee mogelijk op Werelderfgoedlijst

Het kabinet zal de Waddenzee waarschijnlijk aanmelden voor de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

Het buigt zich vrijdag over een voorstel daartoe. Een ingewijde heeft een bericht hierover in het AD van vandaag bevestigd.

Ook het vorige kabinet wilde de Waddenzee aanmelden voor de Werelderfgoedlijst, waarop onder meer de Grand Canyon staat. Het liet dat achterwege omdat er nogal wat verzet was op de Waddeneilanden. Daar bestaat de vrees dat plaatsing op de lijst tot extra beschermende maatregelen en beperking van de leefbaarheid zal leiden.

Volgens toenmalig landbouwminister Cees Veerman was die angst niet terecht. Hij zag opname op de werelderfgoedlijst als een eretitel, maar wilde het gebied pas nomineren als er voldoende draagvlak zou zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.