Home

Achtergrond 206 x bekeken

Voorrang knelgevallen toeslagrechten

Dienst Regelingen wil de toeslagrechten met voorrang uitbetalen aan bedrijven die in hun continuïteit bedreigd worden. De dienst maakte recent een uitbetalingsschema bekend. Agrarische ondernemingen krijgen hun toeslagrechten nu veel later betaald dan zij gewend waren. Hierover bestaat veel verontwaardiging. Nu kunnen agrarische ondernemingen met een dreigend faillissement een aanvraag doen voor versnelde uitbetaling van hun bedrijfstoeslag.

Om in aanmerking te komen voor vervroegde betaling gelden de volgende criteria:
1) betaling van de toeslag is na 1 februari 2008;
2) de toeslag is ten minste €10.000;
3) het bedrijf kan tot 1 juli 2008 geen overbruggingskrediet regelen voor het maximaal te ontvangen bedrag.Wie in aanmerking denkt te komen voor het eerder uitbetalen van de bedrijfstoeslag, kan zich melden bij Het LNV-Loket. Dat belt dan later terug. In een persoonlijk gesprek komt de financiële situatie dan aan bod. Dienst Regelingen betaalt pas als ze de aanvraag volgens de Europese regels kunnen uitvoeren.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘toeslagrechten’

Meer informatie LNV-Loket over uitbetaling van knelgevallen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.