Home

Achtergrond 244 x bekeken

Volkstuintjes tegen overgewicht en depressies

In de 'Vogelaarwijk' Heechterp-Schieringen in Leeuwarden moeten volkstuintjes worden aangelegd om depressies en overgewicht te bestrijden.

Daarvoor pleit raadslid Gerben Hoogterp van PAL/GroenLinks. "Mensen met een volkstuintje zijn gezonder. Ze gaan er op de fiets naar toe, zijn tussen het groen bezig en eten gezonde groente'', aldus Hoogterp vandaag.

Heechterp-Schieringen is volgens Hoogterp een van de armste plekken van Nederland. Volkstuintjes zouden daarom ook goed zijn tegen armoede, omdat de bewoners door zelf groenten te kweken geld besparen. "Volkstuintjes zijn vroeger ook ontstaan zodat arbeiders zonder tuin zelf hun groente konden kweken'', zegt Hoogterp.

Of het plan kans van slagen heeft, is nog niet duidelijk. De gemeenteraad in de Friese hoofdstad moet nog een beslissing nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.