Home

Achtergrond 146 x bekeken 6 reacties

Vervuilende kolencentrale drukt schone WKK-stroom van het net

De glastuinbouw kan haar schone opgewekte stroom niet meer kwijt op het openbare net omdat de landelijke netbeheerder Tennet de voorrang geeft aan de stroomproductie van nog te bouwen grote elektriciteitscentrales.

Nieuwe centrales hebben de mogelijkheid om bestaande milieuvriendelijke stroomproducenten uit het net te drukken en stil te leggen.

Opvallend is dat tijdens de bouwtijd van dergelijke centrales de geclaimde netcapaciteit niet gebruikt mag worden. Deze aanpak is niet alleen schadelijk voor de economie, maar zeker ook voor het milieu.

Clement Mol

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter

  Dit is weer een voorbeeld van volksverlakkerij. Het bedrijfsleven moet zeer grote inspanningen doen voor het milieu. Je vraagt je af welk milieu? We worden gewoon belazerd en bedonderd. We moeten niks meer doen zonder echte goede onderbouwd onderzoek. de consument heeft het ook gehad met die groene reclames. Elk goed bedrijf of organisatie laat zich niet verlagen om zulke reclame te maken. Eerlijk en goede kwaliteit tegen een redelijke prijs, is de beste reclame. En zeker de mensen niet laten stikken!

 • no-profile-image

  ton

  Dit is nou bij uitstek een geknipte zaak voor de hele horde milieuorganisaties welke ons land rijk is. Eens kijken of ze nu ook in verzet komen tegen deze milieuvervuiling terwijl nota bene de landbouwsector zorgt voor een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief.

 • no-profile-image

  Nathan van den Akker

  Grapjassen, de stroomvoorziening in NL is al belabberd, ze nemen constant stroom af van Frankrijk (en dat gaat via België). Dus wat ze nu doen is: heeee, we gaan in eigen stroom voorzien (goed idee van ons), laten we een verouderd systeem maken (lekker goedkoop op korte termijn). Maar ipv de WKK's ook op het net te houden, zodat Nederland kan voorzien in eigen stroom, en zelfs meer...
  dommerikken...

 • no-profile-image

  (sint)nico(laas)

  te gek voor woorden
  verzonnen door mannen met boorden

 • no-profile-image

  gerard

  Hup Marianne, hup Volkert enz.

 • no-profile-image

  Willy

  Mij gaat het licht uit......

  Zal wel weer een europese wet zijn.

  wanneer krijgen we weer eens normale wetgeving ed? Sinds de privatisering worden de regels alleen maar krommer.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.