Home

Achtergrond 159 x bekeken 1 reactie

Veel regen: niveau heel december al bereikt

De regen van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat het gemiddeld aantal millimeters neerslag voor december in de eerste tien dagen al is bereikt.

Dit weekeinde regent het opnieuw flink, liet het KNMI zaterdag weten.

"Dat levert zo'n 10 tot 20 millimeter op. Over de eerste tien dagen van december komen de neerslagtotalen lokaal rond de 100 millimeter uit.'' Het regenrecord voor De Bilt stamt uit 1961. Toen viel er 86,4 millimeter neerslag.

Qua temperatuur was het tot nu toe ruim 5 graden warmer dan normaal in de wintermaand december. Het KNMI spreekt over zeldzaam hoge temperaturen. Komende week neemt de kans op vorst toe. "Of dat uiteindelijk leidt tot serieus winterweer is nog hoogst onzeker.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    henk

    eerst water,de rest komt later

Of registreer je om te kunnen reageren.