Home

Achtergrond 294 x bekeken

VTA breidt prijsinformatie uit naar vijf gewassen

De Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) heeft het prijsinformatiesysteem uitgebreid met vier gewassen.

Naast aardappelen, waar het informatiesysteem mee is begonnen, verzamelt de VTA nu ook gegevens over transacties van uien, knolselderij, peen en granen.

Dat zei voorzitter Louis Beemsterboer maandagavond in Nijkerk op de ledenvergadering van de VTA. De VTA is gestart met een prijsinformatiesysteem om de markt voor de diverse producten transparanter te maken voor de leden. Die melden transacties aan de VTA.

De leden kunnen vervolgens via de website kijken welke prijzen er zijn betaald. Beemsterboer: "Een beter systeem is er niet. Het Prijs Informatie Systeem voor uien werkt het beste."

Het systeem staat of valt met de medewerking van de leden, stelt Beemsterboer. "Hoe meer informanten des te hoger de kwaliteit van de informatie. Daarom doen wij een dringend beroep op de leden om hun transacties te melden."

De VTA wil meer dingen doen dan alleen het prijsinformatiesysteem, zegt Beemsterboer. "Dat zijn zaken als de inschatting van geplante arealen, oogstschattingen en voorraadinventarisatie", verklaart hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.