Home

Achtergrond 116 x bekeken

Uitgaven mbo hardst gestegen

De uitgaven van de overheid voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zijn de laatste jaren sterker gestegen dan die voor andere sectoren in het onderwijs.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd. De stijging komt deels doordat het aantal leerlingen in het mbo is toegenomen. Voorts heeft het Rijk met extra geld voortijdig schoolverlaten proberen tegen te gaan.

In 2006 bedroegen de uitgaven voor onderwijs in Nederland 29,9 miljard euro. Dat was 5,3 procent meer dan een jaar daarvoor. Van het geld ging bijna 90 procent naar de onderwijsinstellingen. Binnen Europa behoort Nederland tot de landen met de hoogste uitgaven aan instellingen voor hoger onderwijs per student.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.