Home

Achtergrond 430 x bekeken

Trekkerprotest bij Rabobank West-Friesland Oost

Bollenteler Wim Visser in Bovenkarspel wil donderdag met trekkers protesteren bij Rabobank West-Friesland Oost in Zwaagdijk.

Aanleiding is het optreden van de Rabobank West-Friesland Oost en Interpolis. Volgens Visser heeft de plaatselijke Rabobank in samenwerking met stromannen partijen bollen zwart verkocht uit het faillissement van Visser. Een van zijn bedrijven ging ten onder aan het Novacap-debacle.

Eerder deze maand was Visser van plan met trekkers te protesteren bij Rabobank Nederland in Utrecht, maar daar zag hij uiteindelijk van af.

Visser beschuldigt de Rabobank van diefstal uit een faillissement. Het zou om miljoenen euro's gaan. De Rabobank heeft tot nu toe geen commentaar gegeven, in afwachting van onderzoek dat over enkele weken gepresenteerd wordt.

Visser zegt dat hij wordt beschuldigd van diefstal van dezelfde partijen bollen. "Om die reden blijft curator Sweens de kraam van New Tulip en ons tegoed bij veiling FloraHolland onder beslag houden."

Ook andere telers zijn ontevreden over het optreden van taxateurs, die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Agrarische Experts (NVAE). Die zouden op de hand zijn van Interpolis. De NVAE weerspreekt dat.

Telers zeggen dat de taxateurs met Interpolis onder één hoedje spelen om uitbetaling van schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.