Home

Achtergrond 186 x bekeken

Tientallen schademeldingen uit Betuwe

De verzekeraar Interpolis heeft sinds gisteren "enkele tientallen'' schademeldingen ontvangen van klanten die zijn getroffen door de stroomstoring in de Tieler- en Bommelerwaard.

Dat maakte Interpolis, dat onderdeel is van het verzekeringsconcern Eureko, vandaagg bekend.

Interpolis ontving van particulieren tientallen meldingen. Daarbij gaat het volgens de verzekeraar om 95 procent van de gevallen om het bederven van etenswaren doordat koelkasten en diepvriezers zijn ontdooid.

Ook uit het midden- en kleinbedrijf zijn tientallen schademeldingen binnengekomen. "Het gaat daarbij om omzetverlies van winkels die hun deuren moesten sluiten en zich genoodzaakt zagen hun mensen naar huis te sturen'', aldus Interpolis.

Volgens Interpolis valt het aantal meldingen uit de agrarische sector tot nog toe mee. "Slechts enkele kleine schades zijn gemeld'', aldus de verzekeraar die in het gebied meer dan duizend klanten heeft. Interpolis vindt het moeilijk om aan de geven hoe groot de totale omvang van de schade zal uitvallen. "We verwachten een stijging van het aantal meldingen op het moment dat de stroomstoring verholpen is en mensen weer gebruik kunnen maken van hun telefoon. Pas dan kan een inschatting gemaakt worden van de totale omvang van de schade'', aldus het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.