Home

Achtergrond 177 x bekeken

Tate & Lyle degradeert uit FTSE 100

De beurskoers van het Britse suiker- en zoetstoffenconcern stond deze week onder druk in verband met de naderende degradatie van het aandeel Tate & Lyle uit de FTSE 100.

De FTSE 100 is de belangrijkste graadmeter van de effectenbeurs in Londen. Degradatie uit deze index betekent dat beleggers en instellingen die zich op deze index richten het betreffende aandeel in de verkoop doen. De verkoopgolf zorgde er voor dat Tate & Lyle deze week de sterkste daler was in de AgD-beursindex van twintig grote voedingsbedrijven.

Bovendien verlaagde zakenbank Morgan Stanley zijn koersdoel voor Tate & Lyle van 430 naar 420 pence. De koersdaling van deze week bracht de beurskoers van het concern al heel dicht bij dit niveau. De verlaging van het koersdoel hangt volgens de zakenbank samen met de hoge maisprijzen die de winstgevendheid van het bedrijf onder druk zetten.

Zakenbank Credit Suisse verhoogde haar koersdoel voor het Amerikaanse agriconcern Bunge. Desondanks daalde de koers deze week flink, na de forse koerswinsten in de afgelopen twee weken.

Het Franse zuivelconcern Danone had op de beurs ook hinder van een nederlaag in de juridische strijd met zijn Chinese partner Wahaha. Gisteren bood Danone aan de juridische strijd te staken als Wahaha bereid is om serieus te overleggen over de hoogopgelopen ruzie tussen beide partijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.