Home

Achtergrond 134 x bekeken

Sterke daling industriële productie

De productie van de Nederlands industrie is in oktober sterk teruggevallen ten opzichte van september.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.De industriële productie daalde in oktober met 1,2 procent na een stijging van 0,4 procent in september. In de eerste negen maanden van dit jaar lag de toename tussen 2 en 6 procent, aldus het CBS.

Het statistiekbureau maakte daarnaast bekend dat de omzet van de industriële sector in oktober wel is gestegen. De omzetgroei van 13 procent op jaarbasis is volgens het CBS voornamelijk te danken aan fors gestegen afzetprijzen. Deze namen op jaarbasis met 7 procent toe. Verder telde oktober dit jaar een werkdag meer dan oktober 2006. Dit had een positief effect op de omzetgroei van 3,5 procentpunt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.